De website is in de eerste plaats het startpunt om u kennis te laten maken met de Adviesraad Sociaal Domein Maasgouw zelf. Via de website houden wij de inwoners van de gemeente Maasgouw, medewerkers van de gemeente en andere belangstellenden op de hoogte van het werk van de Adviesraad Sociaal Domein Maasgouw.

De afgelopen jaren is er veel veranderd in de zorg en hebben de gemeentes veel zorgtaken overgenomen van de centrale overheid in Den Haag. In de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo), participatie en (forensische) jeugdwet is geregeld voor welke (zorg)taken de gemeentes verantwoordelijk zijn. Ook is wettelijk vastgelegd dat burgers en cliënten de mogelijkheid geboden moet worden om mee te kunnen praten over de Wmo, participatiewet en jeugdwet.

Gemeentes hebben een grote mate van vrijheid hoe zij de inspraak regelen. In 2007 is daarom in overleg met de gemeente Maasgouw het Wmo platform ingesteld, die sinds 2018 Adviesraad Sociaal Domein Maasgouw heet. Wij vinden het niet alleen belangrijk dat de inspraak wettelijk verplicht is maar ook omdat wij zelf willen meedenken en invloed willen kunnen uitoefenen over de ontwikkelingen in het Wmo beleid, participatiewet en de jeugdwet van onze gemeente. De website geeft u een inzicht hoe wij als leden van de Adviesraad Sociaal Domein ons werk doen, welke mensen uit onze kernen in de Adviesraad actief zijn, welke belangrijke actualiteiten, informatie over de Wmo en burgerparticipatie, de participatiewet, de jeugdwet, andere wetten, beleidsstukken en links naar andere interessante websites van belang zijn.

Jaarlijks beschrijven wij in ons jaarverslag de activiteiten die wij ondernomen hebben en publiceren deze op onze website. Maar vooral zijn wij oprecht nieuwsgierig naar uw ervaringen en meningen als u afhankelijk bent van zorg, allerlei vormen van (vrijwilligers)werk, dagbesteding en/of inkomen van de gemeente. Graag horen wij van u! Dat kan op vele verschillende manieren zoals u op deze website kunt zien of door actief lid te worden van de Adviesraad Sociaal Domein Maasgouw.

Wat zou het mooi en goed zijn als alle tien de dorpskernen door uw aanwezigheid vertegenwoordigd zijn in de Adviesraad Sociaal Domein Maasgouw. Op dit moment zijn nog een aantal kernen niet vertegenwoordigd in de raad. 

Wij zien daarom graag uw reacties tegemoet en wensen u veel leesplezier toe.

Met vriendelijke groet,

Adviesraad:

Voorzitter: Ettina Geerlings (Linnne)

Secretaris: Desiree van Goor ( Linne)

Leden: Erik Stukstette, (Wessem) Karin Daemen ( Maasbracht), Ad Berger ( Linne)
Chris Caris (Wessem), Jolanda Henskens (Heel)Tonnie Geurts(Beegden), Jan
Vergoed(Panheel), Michel Franssen (Heel).

Lid worden?

Heel fijn! Laat uw gegevens achter en we nemen contact met u op.

Lid worden?

Heel fijn! Laat uw gegevens achter en we nemen contact met u op.
Skip to content